Puber

In de puberteit verandert het lichaam van je kind. Onder invloed van hormonen verandert er veel in de hersenen en in het gedrag. Dit begint al in de laatste klassen van de basisschool.

Van puberteit naar zelfstandigheid

Op de basisschool deed je nog veel samen, maar in de puberteit gaan kinderen steeds meer hun eigen weg. Loslaten is nu het sleutelwoord voor ouders. Dat is zeker geen eenvoudige taak. Juist nú, in deze leeftijdsfase, komt je kind meer en meer in aanraking met allerlei mogelijke gevaren en moeilijke situaties.

Turbulente periode

Elke ouder krijgt in deze periode te maken met zorgen, angsten en twijfels. Pubers krijgen interesse in elkaar en nemen afstand van hun ouders. Ze zoeken hun eigen weg. Ze zetten zich soms af tegen ouders, school en maatschappij. Soms kost het meer moeite om je kind naar volwassenheid te begeleiden. Alcohol, drugs, spijbelen of crimineel gedrag en psychische problemen kunnen veel zorgen met zich meebrengen. Specifieke hulp is dan nodig. Natuurlijk kun je daarvoor ook altijd terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Forum ouders online

CJG Gooi en Vechtstreek - 6. Puberteit (12-18)

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
  • Kind bedtijd & .......
    Goedenavond,
  • Sintkado voor computer-puber
    Ik heb een kado nodig voor zoon van 15. Hij spaart voor een computer, maar ik vind geld niet zo leuk om te geven en voor de meiden heb ik wel wat leuke dingetjes.
  • schoencadeautjes
    Weten jullie leuke schoencadeautjes voor (meisjes)pubers? Ik vind schoen zetten een leuke traditie, dus dat doen we nog af en toe, maar wil niet iedere keer snoep erin doen.
Archief

Gerelateerde informatie