Kinderwens

Denk je erover om kinderen te krijgen? Dan kun je al voordat je zwanger raakt veel doen om ervoor te zorgen dat je toekomstige kind een gezonde start krijgt.

Goed voorbereiden is belangrijk

Vrouwen zijn meestal al twee weken zwanger als ze ontdekken dat ze in verwachting zijn. Juist in het begin van de zwangerschap is je ongeboren kind heel kwetsbaar. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Een gezond moederlichaam is tenslotte de beste basis voor een gezond kind.

Vragen over een toekomstige zwangerschap

Heb jij of heeft je partner een ziekte, of komt er in de familie een erfelijke aandoening voor? Gebruik je medicijnen of slik je wel eens geneesmiddelen zonder recept? Zijn er risico’s op je werk of dat van je partner? Heb je problemen ondervonden in een vorige zwangerschap?

Zeker als je een of meer van deze vragen met ja moet beantwoorden, maar ook als dat niet zo is, kun je behoefte hebben aan advies over wat je zelf kunt doen om zo gezond mogelijk zwanger te worden. Op deze website vind je belangrijke informatie over een goede voorbereiding op de zwangerschap. Natuurlijk kun je voor advies ook terecht bij je huisarts of een verloskundige of gynaecoloog.

Strakszwangerworden.nl

Op de website Strakszwangerworden.nl vind je meer informatie, zoals antwoorden op veelgestelde vragen, een interessante quiz en een informatief filmpje.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Het beste moment om zwanger te worden

Forum ouders online

CJG Gooi en Vechtstreek - 1. Kinderwens

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
  • Wens voor derde kind en alleenstaand
    Hoi, ik zit met een zeldzaam geval denk ik... Ik heb twee kinderen van 9 en 11 jaar en ben al heel lang alleenstaand. De prins op zijn wit paard blijkt telkens een nachtmerrie te zijn.
  • 9 jaar leeftijdsverschil tussen kinderen. Doen of niet?
    Ik heb altijd graag 2 kinderen willen krijgen. Helaas liep het anders, omdat 7 jaar geleden mijn scheiding er tussendoor kwam.
  • Man 37 jaar met kinderwens
    Na twee mislukte relaties en inmiddels bijna 37 jaar is mijn kinderwens steeds sterker geworden. Heb de hoop niet opgegeven maar kom veel vrouwen tegen die al kinderen hebben.
Archief

Gerelateerde informatie