Jongvolwassene

Tussen de 18 en 23 jaar maken jongeren veel veranderingen door. Ze gaan studeren of werken. In deze periode wordt je kind dus nog zelfstandiger.

Een eigen leven leiden als jongvolwassene

Een jongvolwassene gaat grotendeels voor zichzelf zorgen, zeker als je zoon of dochter zelfstandig gaat wonen. De was doen, koken, geldzaken regelen – jongeren gaan in deze fase een eigen leven leiden. Als ouder heb je niet altijd zicht op hoe het met hen gaat. Wat je kind ook doet, het is belangrijk dat je een goede relatie hebt en dat jullie goed met elkaar kunnen praten.

Niet alle jongeren worden zonder moeite volwassen. Lichamelijk en zeker psychisch zijn zij nog niet volgroeid. Sommige jongeren hebben problemen waarvoor ze deskundige hulp nodig hebben.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Forum ouders online

CJG Gooi en Vechtstreek - 7. Jongvolwassenen

Discussies op het Ouders voor elkaar forum.
  • Wat een verdriet - relatie (weer) uit
    Hallo ouders,
  • Eerste keer de auto mee
    Nadat ik anderhalf jaar geleden veel medestanders vond in het "hebben ze het examen gehaald" draadje bij pubers, heeft de betreffende zoon vandaag weer een mijlpaal, waar ik ontzettend van 'moet zu
  • Depressieve dochter
    Hallo allemaal! Ons gezin bestaat uit vader moeder(ik) en 2 jongens van 16 en 18 en onze dochter is 19. Met dochter gaat het al niet goed sinds haar 15e.
Archief

Gerelateerde informatie