Projecten

Leeftijd alcohol gebruik naar 18 jaar

Per 1 januari 2014 verhoogt de rijksoverheid de leeftijdsgrens voor alcoholhoudende drank van 16 naar 18 jaar. De redenen hiervoor zijn dat de overheid jongeren wil beschermen tegen de schadelijke gevolgen van alcohol en overlast die drinkende jongeren veroorzaken wil terugdringen.

Lees meer

Alcohol - Opvoedtips

Ouders hebben veel invloed op het alcoholgebruik van hun kind. De belangrijkste regel is: géén alcohol onder de 18 jaar.

Lees meer

Dertig dagen zonder alcohol
Ga in maart 2014 de uitdaging aan!

Begin 2014 start de GGD opnieuw met de campagne. Hou de regionale media daarvoor in de gaten. Vanaf februari kunt u zich inschrijven via de website van de GGD. De ervaring leert dat onderlinge steun erg prettig is. Spreek daarom met een groep (vrienden, collega's of buren) af om dertig dagen geen alcohol te drinken. Zo kunt u elkaar stimuleren om het vol te houden.

Lees meer

Voeding en bewegen - Ouders

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 7 jongens overgewicht. En bij 1 op de 6 meisjes is dat ook het geval. Dat zijn alarmerende aantallen! In de regio Gooi en Vechtstreek is de situatie gunstiger en dat willen we graag zo houden! Hoe houdt u uw kind op gezond gewicht? Door uw kind gezond gedrag aan te leren en zelf het goede voorbeeld te geven.

Lees meer

Voeding en bewegen - Jongeren

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 7 jongens overgewicht. En bij 1 op de 6 meisjes is dat ook het geval. Dat zijn alarmerende aantallen! In de regio Gooi en Vechtstreek is de situatie gunstiger en dat willen we graag zo houden!

Lees meer

Netwerkgroep voor ouders van pubers

Ouders die meepraten in een netwerkgroep van 'Mama weet alles' weten als geen ander hoe ouders denken over de thema's die spelen bij het opvoeden en loslaten van pubers. Ze vertellen elkaar tips en trucs en hebben samen ontzettend veel plezier om de soms moeizame opvoeding van pubers. Centraal staat de vraag: hoe doe jij dat nou? Op deze manier leren ouders van elkaar wat werkt én wat niet werkt.

Lees meer

Seksuele gezondheid
Een gezond lichaam - zeker over seks

Bij Sense kunnen jongeren terecht met vragen en/of problemen op het gebied van seksuele gezondheid zoals seks, zwangerschap, anticonceptie, soa en seksueel geweld. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt je contact opnemen met de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ), Sense centrum voor seksuele gezondheid.

T: (035) 692 63 20
E: sense@ggdgooi.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.